Summa sidvisningar

torsdag 27 februari 2014

140223 STOR GÄDDA


Nu har jag låtit er vänta ett tag så nu måste jag ju ta mig för att skriva :-)
Hmmm vad hände nu senast………

Jo efter förra turen så hade jag slängt alla våta kläder i en hög bak i bagaget på bilen för att jag inte skulle fiska mer den helgen.

På söndagen sitter jag då hemma hos flickvännen i Helsingborg och tittar på OS finalen i hockey och inser att det är en riktig skitmatch.  När nu hockeyn var så kass så kändes det som slöseri med tid att titta på den.

Plötsligt så smäller gäddfebern på igen‼
Om man kanske skulle ta sig ut till skärgården och fiska lite…… Efter lite snabb huvudräkning så inser jag att det blir mer tid i bilen än fisketid. Jag kommer tidigast att vara vid/i vattnet typ 16.30-17.00. Solen går ner typ 18.00. NATURLIGTVIS SKALL DET FISKAS‼‼!

In i bilen och iväg. Drygt ett par timmar senare är jag på väg ut i vattnet. Lite äckligt att hoppa i alla våta kläder men vad gör man inte när man är fiskenörd.

Redan på första kastet tappar jag en fisk. Dom är hemma :-)

Under den kommande timmen landar jag 4 stycken snipor. Kul fiske‼!

När jag då fiskat i en timme börjar det mörkna och jag står och funderar på om jag skall åka hem.

PANG‼!

Jag får ett riktigt bra hugg på lång lina‼‼ Inte ett jättefett hugg men jag känner att det nog är en ganska bra fisk.  Jag börjar pumpa in fisken och jag inser att den är ganska fin eftersom den vägrar att bryta ytan. Bra tyngd‼ Sniporna brukar bara ligga och plaska:-)

När den kommer närmre så inser jag att den inte kommer rakt mot mig. Den går snett mot mig och ju närmre den kommer desto mer snett blir det. Fortfarande utan att bryta ytan.

Vad fan har jag krokat?

Jag drillar vidare men fisken går snett och plötsligt gör den en rusning förbi mig‼ Fortfarande utan att jag sett den‼!

Ganska snart får jag dock se den och inser att den är fin. Nu skenar pulsen……

Ni som läser min blogg minns kanske att jag tidigare lyckats ”fibbla” bort 2 gäddor i tiokilosklasen vid vadarfiske för ett par år sedan. Båda hade jag gälgreppat men den ena tappade jag och den andra lyckades jag koppla i ett koppel som sen gick i sönder.

Skulle jag nu lyckas klanta till det igen??? För er som inte testat så är det inte lätt att handskas med 10+ gäddor med vatten upp till naveln:-)

Efter en ganska kort fight lyckas jag då få till ett gälgrepp och då ser jag att den är fin som FAN‼‼

Vad händer sen? Eftersom gäddan är så lång så kan jag inte lyfta upp den ur vattnet. Gäddan börjar slå med kroppen och jag har inte en chans att hålla kvar den…….

Den sliter sig från mitt grepp men är fortfarande krokad fint i mungipan. Nu gör den flera riktigt grymma rusningar. Den var inte redo att landas:-)

Om pulsen var hög innan så skenade den vilt nu. Alla tankar från mina förra misslyckanden kom tillbaka i kubik :-(

Jag lyckas dock få till ett gälgrepp igen och nu har jag prylar‼!

Förra gången testade jag med ett ”koppel” som man trär genom munnen och genom gällock och första gälen. Alltså samma väg som man håller handen. Detta funkade bra förutom att jag hade valt en pisslina som gick av. Nu hade jag dock ett 8mm rep med karbinhake i änden fäst i mitt vadarbälte.

Jag tar snabbt mitt koppel och säkrar gäddan innan jag krokar av den. Satt superfint krokad eftersom jag bara hade en trekrok på Bustern. I mungipan.

Efter detta kan jag pusta ut och då börja gå in mot land med min gädda. Ser nu att den är superbred över nacken. Gött‼!

Funkar jättebra att gå med gäddan i ”koppel” .  Med koppel simmar gäddan med istället för att bli asad i en säck. Man får använda samma teknik som vid gälgrepp. Armen måste fjädra om gäddan vill skaka huvudet. Då blir det inga skador.  Jag gick alltså in med gäddan till grunt vatten och började då inse nästa problem. Hur skall jag klara detta?

Jag stannade på typ 20-30cm vatten. Borde funka bra tänkte jag. Började med längden. Gick inte alls bra:-) Fick den till mer än 110cm . Var nog flera cm längre.  Omkretsen var ungefär 50cm. Allt mättes i vattnet.

Nu kom jag till vikten. När jag vadar har jag en speciell nätsäck för vägning. Jag började med att nolla vågen med våt säck. När jag köpte säcken såg den sjukt stor ut men nu var det som att köra in en lastbil i ett personbilsgarage :-)

Jag lyfter och ser att det är en 10+ fisk……. Det är en 11+ fisk……. Vågen pendlar mellan 11,3 och 11,2 så jag bestämmer mig för 11,2 så har jag inte ljugit för någon:-)

11,2kg på Busterjerk med en trekrok‼‼‼‼ Jerk is da shit‼‼!

UNDERBART‼‼ Jag bara skriker rakt ut i luften allt vad jag kan‼‼! Känslan är sjuk‼!

10+ gäddor är grymma varelser‼!

Nu försöker jag få till några kort…… Inte helt lätt……..

Hittar en sten jag kan ha som kamerastativ. Lyckas ta några bilder men ingen som jag tycker gör denna grymma fisk rättvisa. Den var sååååå grov. Hög och bred. På bilderna ser den nästan lång och smal ut :-(  På bilden där den ligger i vattnet kan man dock se lite av det jag skriver om. Den ser grov ut‼ Lyckades också klippa ut ett par bilder ur en filmsnutt jag gjorde. Där ser man också att den har en ganska fet buk.

Efter fotografering gick jag ut med gäddan på lite djupare vatten och släppte den. Jag kunde inte se ett enda märke efter mitt koppel:-) Kändes jättebra att se henne simma hem igen.
Tredje gången gillt‼!

Jag skrev tidigare att 2014 var året då det skulle upp en 10+ igen och så tar det bara några dagar:-) Härligt‼ Nu siktar jag på min 7e 10+  ;-)

Och om någon tycker att jag bara har tur så är bilden till just dig ;-)


Nu är jag biten igen‼ Ordentligt‼

Har hela tiden målat lite beten som jag tycker att jag börjar få lite koll på nu.
Här en BB jag målade till Brink.

Har också börjat modifiera mitt Strike Pro Contact spö så att jag får delat bakhandtag. Ett måste för att få stor fisk ;-) Blir bättre än väntat.Och nu skall jag sova.

SKITFISKE‼
Totalt antal gäddfisketurer i öppet vatten  2014 :6st
Totalt antal gäddfisketurer från isen 2014 : 1st
Övriga fisketurer 2014: 0st
Antal isgäddor 2014: 0st
Antal öppet vatten gäddor: 24st
Hundraklubbare 2014: 1st
10+ 2014: 1st
Årsbästa 2014: 140223 ca110cm 50cm 11,2kg Jerk
Hundraklubbare totalt: 21st
10+ totalt : 6st
IS PB (Gädda): 10,3kg 110301 103cm omkrets 52cm
JERK PB (Gädda): 13,1kg 110318 längd 113cm
FLÖTMETE PB (Gädda): 9,4kg 101107 längd 110cm
BOTTENMETE PB (Gädda): Ingen över kvalgräns
BÅTREKORD 434an: 9,6kg 104cm, 50cm 121126 Jörgen
BÅTREKORD 380an: 8kg 130615 längd 107cm Jörgen
BÅTREKORD Crescent 250: FF


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar