Summa sidvisningar

måndag 24 februari 2014

140220 DRABBAD AV GÄDDFEBER

Man har kanske inte varit den flitigaste bloggaren på norra halvklotet senaste tiden men nu är jag iallafall här igen. Och det med besked‼‼

Eftersom vädret har varit som det varit här i Skåne har man ju inte kunnat fiska sådär jättemycket. Det har varit ”varken eller” väder. Ingen bra is och inget öppet vatten.  Jag hade ju som vanligt hoppats på en lång issäsong men i mitt fall blev den ju bara typ 2 timmar……….   Inget att skryta med direkt :-)

Jag hade köpt nya rullar, nya spön och hade även tänkt göra nya vippor osv. Allt ligger oöppnat hemma :-( 3st BFT isspön samt 3 vänstervevade multirullar.  Nästa år……

Har trots vädret gjort några misslyckade försök till fiske.

För 2 veckor sedan skulle jag åfiska med Stefan men eftersom vattnet mer liknade Oboy än vatten hoppade vi över det. Fick köra hem igen med fullpackad bil:-(

För en vecka sedan var jag och grabben iväg på en ”killdag” och då hade vi ju såklart fiskeprylarna med i bilen. Noooog det gick att fiska………


Sen hände allt fort. Plötsligt fick man fiskerapporter om gäddfångster i öppet vatten.

Hmmmmm jag blev sugen. På onsdagen insåg jag att jag skulle kunna tillbringa halva dagen i skärgården och istället börja jobba sent.
Sagt och gjort. På onsdag morgon bar det av norrut och när solen gick upp var jag på väg ut till gäddorna:-) Jag visste att jag bara skulle kunna fiska 2 eller max 2,5h pga den långa resan tillbaka till jobbet. Man måste ta de tillfällen som bjuds ;-)

Det började dock trögt, riktigt trögt……

Sen bytte jag till min Buster jerk firetiger och då vände det!
Plötsligt hade jag flera kontakter och landade även dagens första fisk. Ingen jätte men en gädda. Jag fiskar vidare och plötsligt fastnar jag i botten(jag tror det är botten…). Jag försöker dra loss betet men då släpper motståndet plötsligt och det blir ett jätteplask och jag ser en stor stjärtfena plaska i ytan…… HEL%%#¤”V¤#%#¤E##¤TE‼‼! Det var en riktigt fin gädda. Vilken miss av mig :-( När jag får hem betet så är kroken rätad. En Owner 2/0. Jag ser alltid till att hålla prylarna i toppskick så detta kändes surt……. Antar att kroken inte kunde tränga in och fastna. Berodde säkert på att den träffat typ käkbenet eller något liknande. Tror att det var just denna händelse som startade gäddfebern igen :-)


Sen är det så att jag alltid börjat fiska med endast en trekrok på mina beten. Jag tycker att detta har 2 solklara fördelar.
1.      Man får mycket mindre skit utan bukkroken. Den är ju en riktig skräpsamlare. Man får alltså mer tid i vattnet med ett bete som fiskar bra.
2.      Man skadar inte gäddorna i ögonen. Annars hänger nästan alltid bukkroken vid/i ögat på fiskarna.

Sen tycker jag inte att jag tappar så mycket mer fisk. Kanske sniporna inte krokas så bra men en gädda på typ 2 kg eller mer suger lätt i sig en hel Buster. De flesta fiskarna blir väldigt fint krokade i mungipan. Bra‼! Jag brukar använda en trekrok utan krokspetsar som tyngd på betena för att få rätt häng.


Efter detta lyckades jag fånga en pike till innan jag begav mig mot jobbet.

Nu hade jag bara en tanke i skallen. Jag ville tillbaka och fånga fisken som rätade min krok‼!

2 gäddor , 4 kontakter och ett tappat as på bara 2 timmar.

Jag skulle garanterat hit igen.........snart ;-)Totalt antal gäddfisketurer i öppet vatten  2014 :3st
Totalt antal gäddfisketurer från isen 2014 : 1st
Övriga fisketurer 2014: 0st
Antal isgäddor 2014: 0st
Antal öppet vatten gäddor: 3st
Hundraklubbare 2014: 0st
10+ 2014: 0st
Årsbästa 2014(Gädda): 3hg :-)
Hundraklubbare totalt: 20st
10+ totalt : 5st
IS PB (Gädda): 10,3kg 110301 103cm omkrets 52cm
JERK PB (Gädda): 13,1kg 110318 längd 113cm
FLÖTMETE PB (Gädda): 9,4kg 101107 längd 110cm
BOTTENMETE PB (Gädda): Ingen över kvalgräns
BÅTREKORD 434an: 9,6kg 104cm, 50cm 121126 Jörgen
BÅTREKORD 380an: 8kg 130615 längd 107cm Jörgen
BÅTREKORD Crescent 250: FF

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar