Summa sidvisningar

tisdag 31 januari 2012

ATT HÅLLA SIG VARM PÅ ISEN!!

Tror att alla hört uttrycket :

-Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

Har alltid hatat det uttrycket :-)
Jag har alltid tyckt att det är omöjligt att skydda sig från kylans ondska.
Har heller aldrig haft någon större anledning att vara ute mer än nödvändigt i kallt och blött väder.
Detta var innan jag började fiska på allvar……….
Nu har jag varit tvungen att hitta lösningar för att kunna njuta av fisket även i kallt och blöttt väder.
Har då till sist blivit tvungen att omvärdera min åsikt om det där med bra kläder.

DET FINNS BRA KLÄDER!!!!!

Efter att ha testat en del grejor har jag nu hittat grejor som jag är helt nöjd med.
En del är ganska nya och en del är välbeprövade. Här kommer min ”gilla” lista.

NR1: Min flytoverall inköpt på Sportfiskegiganten. Grym!!! Vind och vattentät samt att den verkar andas. Man kan sitta i vatten och is utan att bli blöt. När man sen borrat och knallat runt på isen blir man svettig men efter ett tag har man torkat igen. Ovärderlig!!!NR2
Mina nya Lacrosse vinterstövlar från Sportfiskegiganten. Har nu nyttjat dem ett par turer i höstas samt under 2 långa ispass. Har endast haft ett par tunna bommulsfinstrumpor (som Stefan kallar dem) på mig utan att frysa det minsta. Trodde inte det fanns något som kunde hindra mina tår från att domna bort av kyla men det finns det :-) I like!!!NR3
Mitt nya underställ från Sportfiskegiganten är också ett nytt inköp som jag är helnöjd med. 2 lagers underställ för 500 riksdaler. Värt varenda krona!!! Har avverkat 2 långa ispass utan att frysa!!!
NR4
En helt ny bekantskap är mina isolerade diskhandskar :-) Fick dessa av mamma i julklapp för att hon inte gillade att jag frös om händerna vid återutsättning av gädda. Testa själv att hålla en gädda runt stjärten en minut under isen ………. Trodde de skulle vara bökiga att använda men jag är väldigt positivt överaskad. Använder dem när jag plockar betesfisk ur spannen, isar ur hålen för hand, säckar gädda och  tar upp säckad gädda. Den enda gång jag inte använder dem är när jag tar gälgrepp. Försökte men det blev för klumpigt. Grymma!!!!NR5
Mina värmare vill jag inte heller vara utan. Har tidigare spytt en hel del galla över Zippos värmare men rätt använd är den underbar. Funkar inte att ha den i vanten för då verkar den dö av syrebrist . Rätt ställe är i en öppen typ bröstficka på jackan. Precis som om man pumpar in syre när man rör sig. Jag har den alltid i en ficka vid hjärtat. Värmer härligt!! Tillsammans med en vanlig engångsvärmare i var vante är man kung :-)


NR6
Ett par riktiga vantar skall bli skönt. Tidigare har jag haft ett par tunna asfula skinnvantar som en biltjuv glömde i en gammal bil jag en gång blev av med och som jag sen fick hämta i Växjö för att jag saknade stöldförsäkring. Då låg dessa sura vantar i baksätet. Detta var när jag var 18år gammal…….. Alltså inte årets modell :-) Nu har jag köpt ett par nya Hestra. Kanske jag inte behöver engångsvärmarna mer? Vi får se……Sen finns det ju andra saker som man inte heller får glömma som livlina, isdubbar osv men det har ju inte med värmen att göra.

Vet egentligen inte varför jag skrev detta inlägget men om det bara kan hjälpa en enda person att frysa lite mindre därute på isarna är jag nöjd :-)

Lutar åt att jag snart är ute på de skånska isarna igen. Verkar som om Team Bulk kommer att ta ett ispass inom en snar framtid. Rapport kommer…..

SKITFISKE!!!!


Totalt antal gäddfisketurer från isen 2012 : 2st
Totalt antal gäddfisketurer i öppet vatten  2012 :1st
Övriga fisketurer 2012 :0st
Antal isgäddor 2012: 2st
Antal öppet vatten gäddor: 0st
Hundraklubbare 2012: 1st
10+ 2012: 1st
Årsbästa 2012(Gädda): 10,0kg 120129 113cm
Hundraklubbare totalt: 14st
10+ totalt : 5st
IS PB (Gädda): 10,3kg 110301 103cm omkrets 52cm
JERK PB (Gädda): 13,1kg 110318 längd 113cm
FLÖTMETE PB (Gädda): 9,4kg 101107 längd 110cm

3 kommentarer:

 1. Bra skrivit! Gillar din blogg skarpt! Tar mig friheten att lägga in en länk till din blogg ifrån min! / Robin

  SvaraRadera
 2. Tips för handvärmarna.
  Sy på en liten ficka nere vid ryggslutet och sätt värmaren där, så värmer du hela kroppen. Funkar kanske inte med din typ av värmare men med kolstavsvärmare är det suveränt.

  /Ola

  SvaraRadera
 3. hejsan
  jag blev nyfiken på dina röda handskar..
  vet du vart dom är inköpta.

  vh micke

  SvaraRadera