Summa sidvisningar

fredag 21 november 2014

REKRUNDA1/11 – KPT 8/11 – KORTRUNDA 11/11

Hmmm får nog bunta ihop 3 inlägg för att komma ikapp :-) Har haft lite väl mycket att stå i senaste tiden därav bloggtorkan. Vet dock att det är jä-ligt trevligt att kunna gå tillbaka och kolla när man haft bra fiske, var man fiskat osv. Med detta menar jag att jag inte bara skriver för er skull utan även för min egen ;-)

 

Börjar med första fisketuren. Jag och Brink hade planerat att åka ute på rekfiske helgen innan KPT 2014 för att kolla av var vi kunde hitta stor fisk……

Vi började fiska och insåg ganska omgående att det fanns ganska gott om fisk. Dock så lyckades vi inte hitta en enda vettig fisk under hela dagen. Det var bara småfisk‼‼! Har aldrig fångat så många gäddor med så låg snittvikt :-) Nytt PB ;-)

 

Tur var kanske det. Vi råkade ju ut för ett par intressanta händelser……

När Brink vevat hem sin handgjorda Wolftail (tror jag den heter) inser han att….. Mmmmm just det. Ännu en gång har ett beteslås gått upp. Tur att det inte högg en fin gädda!

 

Bara en liten stund senare får jag ett hugg och sätter ett mothugg. Tjoff säger det så trillar prylarna ur händerna på mig och landar i vattnet. Första tanken var att spöet som jag lagat med stoppskruvar i rullfästet  hade knäckts.  Det hände ju med Brinks spö som han lagat på samma sätt…… Med lugn röst(jag är alltid lugn) sa jag till Anders att försöka fiska mina fiskegrejor. Han lyckas få tag i något och jag börjar då plocka upp prylarna ur vattnet.

Ett fiskespö som är 100% helt. Linan löper genom ringarna och när jag fiskar tag i linan och börjar dra så kommer även rullen upp???

WTF????? Jag ser nu att stativet på rullen delat sig. Jag lyckas hålla rullen i handen och börjar veva in lina. Fisken är kvar :-)

Landar en gädda på typ 1 kg innan jag tittar närmare på grejorna.

Lödningen/svetsningen mellan rullfästet och stativet har släppt. Antar att jag kan reklamera det? Har aldrig hört om detta tidigare…..

 


Och hur gick fisket då? Jodå det slutade med 19 gäddor till mig och 9 till Anders.

En riktigt trevlig dag, dock utan storgäddan.

 

Sen blev det då dags för KPT 2014. Vi beslutade oss för att inte fiska där vi hade rekat utan satsade på ett ställe som historiskt sett oftast lämnat ifrån sig färre men större fiskar.

Vid första stoppet lyckas jag kroka en gädda på första kastet‼! Inte stor men ett gott tecken‼

Efter det rullade det på. Segt men en del fisk kom upp. Tack vare mig då alltså ;-) Inga stora men några stycken precis under 80cm.
 

Anders hade inte riktigt turen på sin sida och ganska länge verkade det som om han skulle bli FF men till sist lyckades han lura en gädda. Liten men dock en gädda :-)

 


Och jag lurade en liten havsöring…..


När det blev dags att fara tillbaka för prisutdelning  hade jag lyckats landa 9st och Brink 1.

Inget superresultat. Vi brydde oss inte om prisutdelningen………….

Var dock ännu en trevlig dag på havet och tävlingar är ju alltid kul;-)

 
 

Sen har jag ju även kört ett solopass. Naturligtvis hade jag ju glömt kameran. Inte likt mig men jag hade mina skäl. Dessutom var telefonen urladdad:-)

Jag antog att detta var dagen då jag skulle få ett as‼! Det är ju extra stor chans utan kamera eller våg;-)

 

Dock blev det inte så riktigt…… Landade iofs 2 fina gäddor i 5kilosklassen och en snipa men det roligaste var nog när det smällde på en fisk som jag först trodde var en hygglig gädda. Riktigt bra hugg‼! Backspärren fliuppade ur och veven snurrade baklänges och linan snurrade sig om spötoppen:-(

Efter lite svärande och fittande lyckades jag få situationen under kontroll. Efter en hygglig fight ser jag att det är en stor jävla havsöring‼  På Manta:-)

Krokade av den och ser att den har ett STORT bett över ena sidan. Måste ha varit en STOR gädda. Vikt på havsöringen ca 5 kg………

Inget foto såklart:-) Får bli nästa gång…..

 

SKITFISKE‼‼

 

 

Totalt antal gäddfisketurer i öppet vatten  2014 :39 st

Totalt antal gäddfisketurer från isen 2014 : 1st

Övriga fisketurer 2014: 1st Falken

Antal isgäddor 2014: 0st

Antal öppet vatten gäddor: 207st

Hundraklubbare 2014: 3st

10+ 2014: 1st

Årsbästa 2014: 140223 ca110cm 50cm 11,2kg Jerk

Hundraklubbare totalt: 23st

10+ totalt : 6st

IS PB (Gädda): 10,3kg 110301 103cm omkrets 52cm

JERK PB (Gädda): 13,1kg 110318 längd 113cm

FLÖTMETE PB (Gädda): 9,4kg 101107 längd 110cm

BOTTENMETE PB (Gädda): Ingen över kvalgräns
BÅTREKORD 434an: 9,6kg 104cm, 50cm 121126 Jörgen
BÅTREKORD 380an: 8kg 130615 längd 107cm Jörgen
BÅTREKORD Crescent 250: FF
VADARREKORD  11,2kg 140223 ca110cm 50cm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar