Summa sidvisningar

måndag 17 juni 2013

130612 & 130615 PÅ RÄTT SPÅR :-)

Nu känns det som om jag hittat rätt igen!

Känns riktigt riktigt bra och jag inser att fiske är en av de saker som jag aldrig kommer att ge upp :-) Fiske är medicin för själen och kroppen‼!

Vi börjar från början……

Planen för onsdagen var att träffa en väldigt god vän, äta lite gott och ha det lugnt och skönt.

Tyvärr blev det uppskjutet en dag och plötsligt hade jag en eftermiddag ”över”.

Insåg plötsligt att jag ville ut och köra lite flötestrolling efter gädda. Fanns bara ett stort men‼

Betesfisk…..
Normalt sett förbereder jag mig dagen innan genom att lägga ut några mörtstugor……

Nu fanns bara ett alternativ. Meta upp betesfisken.

Jag laddade bilen med prylar och gav mig av.

På vägen stannade jag till vid en liten pöl som jag vet håller ett bra bestånd av vitfisk. Ut med majs och bröd i vattnet och sen började jag meta. Trist att sitta och meta småfisk när man vet att gäddorna väntar ;-)

Det nappade bra! Jag fick fullt med minirudor och sarvar som säkert var typ 5 cm långa :-( Inget man fångar metersgäddor med……

Efter typ en timme hade jag i alla fall lyckats lura upp 2 fina sarvar och 4 riktigt stora (för stora) rudor. Nu skulle det fiskas gädda‼! Jag glömde min ”turfisketröja” men till sist var jag på väg ;-)

Väl på plats riggade jag mina två spön. Ett med sarv och ett med ruda. Nu hade klockan hunnit bli över 19.00……

Körde på ett djup av ca 2,5-3 meter. Planen var att köra pelagiskt ute över djupen samt göra mindre turer in mot grundare vatten lite då och då för att fiska över sluttningarna ner mot djupt vatten.

Redan efter typ 10-15 minuter ljuder baitrunnern på spöet med sarven. Naturligtvis när jag precis börjat på min gourmetmiddag… Typiskt ;-)

Efter ett ordentligt mothugg möts jag av ett massivt motstånd‼ Storgädda :-)

Nu följer en underbar fight med flera härliga rusningar‼ Så jä-la härligt‼‼

Allt går bra och efter ett par minuter kan jag håva en ganska lång men tyvärr väldigt smal gädda.

Längd 105cm vilket borde kunna ha räckt till ganska ordentlig vikt  med rätt kondition. Denna brydde jag mig dock inte om att väga då kroppsformen mest påminde om en slips. Huvudet var dock ganska ok. Gissar på ca 6kg. Kul med en metersfisk igen‼ Känns som att det är viktigare med snabb retur än att väga en smal stackars slips :-)Efter denna tog det en stund att reda ut linan för det andra spöet men efter ett tag var jag på G igen.

Hinner bara ro i ca 30 minuter och är ute på ganska djupt vatten när baitrunnern på sarvspöet tjuter till. Mothugg och så är det fast fisk igen‼ Fisken beter sig dock jättekonstigt och jag börjar fundera på vad det är jag fått på kroken.  Kändes absolut inte som en gädda. Ganska snabbt ser jag dock att det är en gädda. Konstigt?  Brydde mig varken om att mäta eller väga utan den fisk simma direkt hem igen. Lite under metern och typ 5 kg är min gissning….

Efter detta är sarvarna slut och jag börjar lite besviket fiska med 1 ruda på vart spö. Sarv verkar ju hetare….

Hinner inte fiska så länge innan det är hugg igen‼ Jag sätter ett hårt mothugg som möts av ett jättemotstånd som sen följs av en ordentlig rusning……. och sen blir det tomt…… Den släppte :-(

Hmmmmm sånt är fisket. Ibland vinner fiskaren och ibland fisken. 

Eftersom det nu börjat mörkna bestämmer jag mig för att snabbt ro runt i en cirkel och passera samma ställe igen innan jag ger upp för dagen. När jag väl är på plats igen är jag extra uppmärksam och börjar med fullt fokus trolla av exakt samma ställe ännu en gång.
Precis när jag är på väg att ge upp så hugger det igen!‼

Nu sitter den fast och efter ännu en härlig fight kan jag håva en metersfisk till‼  Denna mäts till 103cm och har bättre kondition än den förra. Inget fetto men klart godkänd. Kul med två st 100+ på samma korta fisketur.


Nu begav jag mig hemåt då klockan hunnit bli mer än 23.00. Härligt med sommarkvällar.

Fyra hugg, 3 landade gäddor. 105cm,103cm  samt en precis under metern. Allt på typ 3 timmar. Grymt‼

Några dagar senare är jag då på gång igen. Hade tänkt ett kort pass innan jag skulle bort på kalas så betesfisken var fixad inför denna turen. Hade ett par riktigt fina sarvar samt några fina rudor som verkade riktigt heta :-)

Vaknade kl 04.00. Ett par timmar innan klockan skulle ringa…… Bara att gå upp och sticka iväg. Inget att dra på :-)

Morgonen var helt fantastisk.
04.30 riggade jag spöna och gled ut på sjön. Vindstilla, dimma på vattnet, helt tyst förutom fåglarna samt solsken. Magiskt!!! Livet blir inte mycket bättre än såhär :-)

Efter typ en timme ser jag hur ena flötet dyker och sen tjuter baitrunnern. Jag sätter mothugget direkt och har fast fisk‼!

Först känns den inte sådär jättestor men bara 10 sekunder senare på lång lina gör den ett jättehopp långt upp i luften. Hmmm den är stor‼! Ännu en metersfisk, otroligt‼!

Efter en riktigt grym fight som får båten att snurra runt ett antal varv så ligger den då till sist i håven. Yes yes‼‼‼ Detta är Savagears jättehåv och den fyller ut bra :-)

Då jag befinner mig ganska långt från land bestämmer jag mig för att inte ro in till land utan försöka få till en snabb vägning, mätning och fotografering i båten. Gick ganska bra förutom att batteri-skit-piss-vågen inte funkade och efter det fick den ganska snabbt simma hem igen helt oskadd. Härligt‼‼ Tur att man är beredd. Jag hade såklart även en riktig fjädervåg med mig. Vikten var troligtvis lite mer men jag brydde mig inte om decimalerna :-)

107cm, 8kg  är helt klart godkänt. Ryggen och huvudet var där men inte buken.  Kanske nästa gång ;-)
Efter detta fiskade jag vidare, dock utan något liv…… Efter ett par timmar var jag dock nöjd och begav mig hemåt för att sova lite innan kalaset och en kväll ute på stan :-)

De två senaste turerna har alltså gett 3st 100cm+ gäddor. Jag är het nu :-) Räknar kallt med att det fortsätter så här framöver! Lär bli mer flötestrolling samt även blekingefiske så snart tillfälle ges.

Hmmm en sak till.
@ Stefan och Johan. Jag har from nu båtrekordet på 107cm och 8kg. Bara så att ni inte missat det ;-)

SKITFISKE‼‼


Totalt antal gäddfisketurer i öppet vatten  2013 :16st
Totalt antal gäddfisketurer från isen 2013 : 8st
Övriga fisketurer 2013 :1st(isfiske med barnen)
Antal isgäddor 2013: 4st
Antal öppet vatten gäddor: 61st
Hundraklubbare 2013: 5st
10+ 2013: 0st
Årsbästa 2013(Gädda): 130324 & 130615, 107cm, 8kg (exakt samma mått båda gånger…)
Hundraklubbare totalt: 20st
10+ totalt : 5st
IS PB (Gädda): 10,3kg 110301 103cm omkrets 52cm
JERK PB (Gädda): 13,1kg 110318 längd 113cm
FLÖTMETE PB (Gädda): 9,4kg 101107 längd 110cm
BOTTENMETE PB (Gädda): Ingen över kvalgräns
BÅTREKORD 434an: 9,6kg 104cm, 50cm 121126 Jörgen
BÅTREKORD 380an: 8kg 130615 längd 107cm Jörgen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar