Summa sidvisningar

torsdag 29 november 2012

TEAM BULK I BLEKINGE

  Så blev det äntligen dags för en  Blekinge tur igen!

Hade bokat en tur med ”Brink the guide” ;-)

Planen var att försöka ta lite stor fisk istället för en massa smått. Taktiken var solklar!!!

Blev en ganska sen start pga diverse olika orsaker men till sist bar det av.

På vägen upp var vi dock inte så positiva. Var vi än tittade såg vi vindsnurror som höll på att hoppa loss från sina fästen och flaggstänger som höll på att blåsa omkull ….. Det blåste som f-a-n :-(

Normalt brukar vi försöka hitta dagar där det blåser mindre än 10 m/s men idag verkade vi ha prickat fel. Spelade ingen roll på vilken vädersida vi kollade :-) Det skulle blåsa frisk kuling (tror jag det heter) på ca 12-13 m/s………

Efter mycket velande bestämde vi oss då till sist för plan A. Det var ursprungsplanen vilket trots allt kändes bra.

Efter en ganska snabb och smidig (enligt mig då alltså, inte enligt Brink) sjösättning var vi då äntligen på väg.

När vi nådde första viken stannade vi direkt och började fiska.

Inte ett liv :-(

Körde vidare en liten bit och stannade i nästa vik. Efter att ha fiskat av läsidan flyttade vi till den delen där vinden låg på. 
Nu händer det äntligen något!!!
Brink lurar upp en ganska hygglig fisk . Om ni undrar varför jag tagit den sämsta bilden till bloggen så är det ett tack för att Brink tyckte att jag såg ut som vanligt i min regnmössa. Kommer mer om det senare :-)


Efter det fiskar vi vidare på samma ställe och vi pratar då bland annat om håven som ligger fastspänd vid årorna med ett spännband.
-        Vi borde kanske fälla upp håven?
-        Nääää det kan vi göra sen…….

Vi fiskar vidare och jag gör ett kast så långt in i viken jag bara kan. Rakt in med vinden.

Hinner ett par jerk innan jag får ett dunderhugg!!!

Plask och plums och så ser jag en riktigt fin gädda bryta ytan innan den gör en riktigt fin rusning så att rullen får släppa ifrån sig lina. Känslan att inte kunna hålla emot trots att man fiskar med en Ambassadeur Inshore classic, Strike Wire 0,36mm och ett Strike Pro Contact spö -180g är helt underbar!!! Det är den känslan som gör att man är ute i regn rusk och kyla året om :-)

Nu börjar jag bli hispig :-)

-        Fixa håååååven, vill inte förlora denna!!!!!!!!

Brink gör vad han skall och vevar blixtsnabbt in sitt bete, lossar spännremmen och lyckas fälla upp håven samtidigt som jag drillar fisken.

Efter några riktigt sköna rusningar så gör vi ett första håvningsförsök. Det går perfekt och precis när fisken är ovanför håven och Brink lyfter håven uppåt så lossnar betet…….. och fisken är säkrad.

Tror att mitt glädjeskrik hördes ända ner till Skåne :-) :-) Vilken fisk och vilken fight!!

Vilken kick!!! Går inte att jämföra med så mycket annat!!! Att bli pappa var större men att lura upp en stor gädda är nog 2:a :-)

Adrenalinkicken är obeskrivbar!  Ni andra som fastnat i fisketräsket förstår. Ni andra förstår nog inte ett skit :-)

När vi lyfter upp fisken i båten är vi ganska säkra på att det är en 10+ men när vi väger den ser vi att den ”bara” väger 9,6kg……. Trots det är den bred över ryggen som en gris!!

Vilken kondis!! 104cm, 9,6kg och en omkrets på 50cm. Ett fetto :-)

Efter ett par bilder frågar jag Brink om jag ser muppig ut i min regnmössa?

-Inte mer än vanligt svarar han då…….

Snabbt av med mössan och så blev det några kort till :-) Nu i efterhand ser jag att jag ser ut som en tomte med en plastburk på huvudet. Tack för den ;-)Min dröm har länge varit att fånga en 10+ i Blekinge och trots att denna inte nådde riktigt hela vägen känner jag mig nöjd ändå. Så gött!!!! Att det sen var på en hemmamålad Buster gjorde ju bara att det kändes ännu bättre. Denna buster är det bete som garanterat har gett mig flest fiskar. Med flera olika målningar :-)

I somras råkade jag kasta den rakt in i en sten så att den sprack och tog in vatten. Lät den ligga hemma ett tag och skräpa innan jag till sist borrade några hål i den och lät den torka upp invändigt.
Efter det skar jag ur sprickorna och lagade allt med epoxy. Hade den därefter som övningsobjekt för att lära mig måla ”gäddmönster”.  Då denna blev nästan lika fin som ”den riktiga” så behöll jag den och lackade den med LV1 lack. Om man kollar noga kan man se att färgen ”krullat” sig lite men vadå? När jag sen kollade viktningen så hade den perfekt häng och fick därför följa med till Blekinge. Bra drag så att säga :-)


Detta året har ju annars inte bjudit mig på så många storgäddor så detta kändes riktigt skönt!! En havsgädda känns bättre än sötvattensgädda.

Efter detta fiskade vi vidare. Blåsten gjorde att förflyttningarna var ganska tuffa men vi lyckades trots det hitta vikar med hyggliga fiskeförhållanden.

Dock var fisket under dagen ganska segt jämfört med våra vanliga fisketurer.

Vi fick kämpa för var fisk. Brink hade en trevlig följare på ett tailbete men det blev inget hugg :-(

Dock lyckades han lura upp en hygglig fisk på ”sin” Rapala.

Vid ett tillfälle kastar jag ut samtidigt som jag pratar med Brink och plötsligt rycker det till i spöet. Jag tittar och ser att en mås tagit mitt bete i munnen och lyft ett par meter upp i luften.

Jag säger till Brink som precis hinner se att måsen tappar något i vattnet…….

Jag fiskar vidare, gör ett nytt kast och nu kommer måsen och tar mitt bete igen!!! Bara det att nu släpper den inte. Den lyfter typ 10 meter upp i luften innan jag beslutar mig för att göra ett ryck och hoppas att den inte fastnar. Turligt nog fastnar den inte men måsen fattar inte att det är en plastfisk!!! Den gör ett antal försök att ta mitt bete och jag får veva som en idiot för att inte få den på kroken…….. Speedjigging vadå………

Känns som om min målning blev naturtrogen :-)

Vi fiskar vidare och lyckas lite då och då lura upp en fisk. Brink lyckas bättre än jag ….

När solen allt för tidigt börjar gå ner så har Brink lurat upp 5 fiskar och jag 3.

Inte så många men helt ok resultat ändå. Lyckades även kittla lite stenar med propellern ett par gånger :-) Får nog fila till den lite innan nästa fisketur……


Och annars då? Jag har ju innan skrivit om mitt Strike Pro Contact spö med trasigt rullfäste och att det skulle komma en fortsättning. Den kom igår :-)

Drog iväg ett mail till Andreas på CWC igår samtidigt som jag anmälde min fisk till BPC 2012. I mailet förklarade jag vad som hänt och frågade vad han tyckte om saken.

Inom typ en timme ringde han upp och tipsade mig om hur man kan limma det trasiga spöet samt att ett nytt spö var på väg med posten!!

Sådana saker gör mig som kund otroligt imponerad!! Vilket trevligt bemötande och vilken service!! Kan bara säga att ni nu har en kund som med glädje kommer att fortsätta köpa era produkter!! Tack!!

Annars så är det väl knappt lönt att sikta på fiske den närmsta tiden med tanke på kylan som kommer…….

Dock är Blekingesuget ganska ordentligt stort efter senaste turen så vem vet när nästa……

Kom nu även på att 9,6an är nytt Båt Pb. Niiice!!

SKITFISKE PÅ ER!!!!

Totalt antal gäddfisketurer i öppet vatten  2012 :58st
Totalt antal gäddfisketurer från isen 2012 : 6st
Övriga fisketurer 2012 :3st
Antal isgäddor 2012: 2st
Antal öppet vatten gäddor: 222st
Hundraklubbare 2012: 2st
10+ 2012: 1st
Årsbästa 2012(Gädda): 10,0kg 120129 113cm
Hundraklubbare totalt: 15st
10+ totalt : 5st
IS PB (Gädda): 10,3kg 110301 103cm omkrets 52cm
JERK PB (Gädda): 13,1kg 110318 längd 113cm
FLÖTMETE PB (Gädda): 9,4kg 101107 längd 110cm
BOTTENMETE PB (Gädda): typ 2-3 kg :-)
BÅTREKORD 434an: 9,6kg 104cm, 50cm 121126 Jörgen

2 kommentarer:

  1. Grattis Jörgen. Superkul att du lurade upp en fin skärgårdsgädda.

    Hälsningar Håkan&Willy Team Karlskronafiske

    SvaraRadera
  2. Wow fin gädda, grattis! //bradrag.blogspot.com

    SvaraRadera