Summa sidvisningar

onsdag 12 oktober 2011

VAR ÄR HÖSTFISKET??????????

Bloggen har legat lite på is nu senaste veckorna pga olika anledningar. Hyggligt väder gör ju att man vill hinna med det där sista på huset innan vintern. Har några källarfönster som fått nytt kitt, nytt glas, ett trasigt växthus har fått nya rutor osv osv

Även båten har fått en liten dos av min tid. Just nu står spöhållare på menyn. Har tillverkat en transportspöhållare för ”kaptenen” som sitter vid aktern.  Rostfritt ”uppkragat” polerat rör! Titta på spöhållaren och inte bakgrunden :-) Mitt garage/grotta/jordkällare ser ut som den gör……

Mycket nöjd med resultatet. Behövde inte borra ett enda hål i båten :-) Har även köpt ett par vita Berkley transportspöhållare som jag monterat på mittentoften.

Tog emot att köpa vita då svart är mycket snyggare……

Passar dock bättre med vita hållare till vit båt. Sen kan man ju undra varför vitt är den ledande färgen för diverse ting i samhället? Vad f-n är snyggt med vitt?????

Kolla de nya länkarna jag lagt till här på bloggen : piketracker och jerkskadad.

Båda har svarta båtar. Kan bara säga att det ser cool ut! Känns som att en vit båt skrämmer varenda fisk inom en mils avstånd…… samt att det är fult :-)
Inget är snyggare i vitt. Speciellt inte husbilar. Fy f-n vad vita husbilar är fula :-).  Eller är den svarta fulare...... NOT!!!!


Eller tvättmaskiner, eller kyl/frys osv. Tror ni fattar vad jag tycker om vitt :-) Sen har jag varken tid eller ork att måla min båt så den får fortsätta vara vit :-(
Har dock både svart bil o pulka (med svarta spöhållare) :-)Har oxå varit ute på 3 korta fisketurer utan att lyckas lura upp någon fisk i vettig storlek.
Man hör och läser överallt om att höstfisket nu borde vara igång men i Skåne känns det inte som att så är fallet.

110929 var jag ute på ett kortare jerkpass. Vädret var varmt och jag fiskade i T-shirt trots att det var kväll. Började på ett ställe som alltid brukar ge fisk men efter att ha blivit bortjagad av en hel flock med ungtjurar valde jag ett annat ställe :-) Efter lite fiske landade jag denna best…..


111002 var jag ute igen. Denna gång med gäddmetet i högsta hugg. Valde ett ställe som bjöd på bra fiske i våras. Nu var det dock stendött……
Bytte ställe precis innan det mörknade och fick ca 30 minuters fiske innan solen försvann i horisonten.
Precis när jag skall ge upp så får jag till en drift över ”nytt ofiskat vatten” låter det drifta vidare och tänker att efter denna drift ger jag upp.  Plupp så dyker flötet :-)
O yes tänker jag!!Vet att det här finns gäddor av hygglig storlek…..
Mothugget sitter fint men denna gång är det ingen ”feting”.
Dock en gädda så jag blev ju inte FF :-)

Fortfarande bara sommafiskar :-(

Var sen ute på en tredje tur i Lördags. Blev ca 3 timmars gäddmete med sill, makrill och levande.
Hade bara ett klockrent hugg som resulterade i en tappad 2kilosfisk……. Detta på levande bete. Deadbait känns inte lika hett.

Har även besökt grabbarna på Sportfiskegiganten. Hade tänkt att kika lite på de nya plast McTailarna.  Har en trä McTail sen innan och den har ju levererat väldigt bra om man ser på snittvikten….

Som vanligt blev det betydligt dyrare än man tänkt sig :-)
När jag gick ut ur butiken hade jag köpt en McTail, 3 extrasvansar samt ett par Lacrosse vinterstövlar.


Mina Tretorn vinterstövlar gav ju upp i Norge.

Vilket skit!!! Efter 2 säsonger var gummit helt slut och dom läckte på på flera ställen!!! Detta trots att jag skött dom perfekt.  Förvarat dom i källaren, spolat av dom efter var fisketur osv. Kan bara sammanfatta kvaliten som superdålig. Kommer aldrig någonsin att köpa en produkt från Tretorn så länge jag lever!!!!! J-la engångsstövlar!!

Förhoppningsvis kommer mina Lacrosse att hålla bättre. Har bara hört positivt om detta märke så det blir nog inget problem.  

I helgen har gäddfestivalen i Blekinge gått av stapeln. Jag och Brink valde att stå över i år efter det dåliga fisket förra året. Tror det var ett ganska bra val. Fisket verkade ha varit väldigt trögt om jag fattat allt rätt. Klart att det hade varit roligt att komma ut och fiska men det brukar bli bättre när man själv kan välja dag (och väder) :-)
I November är det ju dock dags för Karlskrona Pike Tournament så lite tävling blir det ju ändå ;-)

Imorgon sticker jag ut på lite fiske med Stefan. Har planerat in en seriös flötestrollingtur efter storgäddan. Rapport kommer!

Har även fått igång Movie Maker programmet på nya datorn vilket innebär att jag kan fortsätta klippa Norgefilmen. Så om några dagar (läs veckor) är jag nog klar :-)

Annars var det inget speciellt :-)

SKITFISKE PÅ ER (och mig) !!!

Totalt antal gäddfisketurer från isen i år : 17
Totalt antal gäddfisketurer i öppet vatten  i år : 47
Övriga fisketurer:2
Antal isgäddor:16
Antal öppet vatten gäddor: 74
Årsbästa (Gädda): 13,1kg 110318 längd 113cm
IS PB (Gädda): 10,3kg 110301 103cm omkrets 52cm
JERK PB (Gädda): 13,1kg 110318 längd 113cm
METE PB (Gädda): 9,4kg 101107

1 kommentar:

 1. Tjena

  Fisket var rätt ok på festivalen om man lyckades träffa helt rätt bland alla dessa "heta" ställen. Vad är karlskrona pike tournament?? Fick ju blodad tand efter gäddfestivalen...

  Tips på blogg från karlskrona: www.karlskronafiske.com
  - Mycket trevlig blogg och personer.

  Ha de gött och skitfiske

  Mvh Martin
  http://www.predatorfiske.se/

  SvaraRadera